Home
 
Despre institutie
 

Legislatie
Conducere
Organizare
Programe si strategii
Rapoarte si studii
Informatii de interes public
 

Solicitare informatii
Buletin informativ (Legea 544/2001)
Buget din toate sursele de venituri
Bilanturi contabile
Achizitii publice
Declaratii de avere si de interese
Formulare
 
Utile
 

Servicii oferite
Informatii someri
Locuri de munca vacante
Cursuri de calificare
Bursa locurilor de munca
Eures
Statistici
Procedura pentru depunerea documentatiei si obtinerea adeverintei necesare la O.R.I.
Lista societatilor acreditate pentru prestarea serviciilor de ocupare in Municipiul Bucuresti
Ucenicia la locul de munca
Stagiatura
Economie sociala
 
:: ... Cautare in site ... ::
 

 

 

 

 

Avantajele de care puteti beneficia daca sunteti in evidenta AMOFM Bucuresti
   
 
Medierea muncii
 
  Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti ofera o preselectie de personal astfel incat sa existe o cat mai buna corelare intre solicitantul de loc de munca si postul vacant. Serviciile de mediere constau in oferirea de informatii privind locurile de munca vacante si conditiile de ocupare a acestora, prin publicarea, afisarea si organizarea de burse ale locurilor de munca, medierea electronica prin intermediul Internet-ului (la adresa www.semm.ro).  
   
 
Informarea si consilierea profesionala
 
  Informarea si consilierea profesionala constituie un ansamblu de servicii oferite persoanelor in cautarea unui loc de munca, in mod gratuit. Acestea sunt:
- furnizarea de informatii privind piata muncii si evolutia ocupatiilor;
- evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale;
- dezvoltarea abilitatii si a increderii in sine a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca in vederea luarii deciziei privind propria cariera;
- instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca (prezentarea la interviu, intocmirea unui CV).
 
   
 
Completarea veniturilor salariale ale angajatilor
 
 
  • Somerii si persoanele care au satisfacut stagiul militar, carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajaza pentru program normal de lucru si ca urmare a angajarii le inceteaza indemnizatia de somaj, beneficiaza din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatiti sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, reprezentand 30% din cuantumul acesteia, stabilita si dupa caz reactualizata conform legii.
  • Persoanele in cauza beneficiaza de aceasta suma si in situatia in care, in perioada pentru care au dreptul la indemnizatia de somaj, le inceteaza raportul de munca sau de serviciu la primul angajator si se incadreaza la un alt angajator. Nu beneficiaza de acest drept, persoanele care se incadreaza la angajatorii cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani si persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata, iar ulterior ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza.
  • Absolventii institutiilor de invatamant si absolventii scolilor speciale in varsta de minim 16 ani, inregistrati la agentia pentru ocuparea fortei de munca, in situatia in care se angajaza pentru program normal de lucru pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza de o prima egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data incadrarii.

    Cererea privind acordarea acestor drepturi se depune in maxim 60 de zile de la data angajarii (sub rezerva decaderii din drepturi)!

  • Absolventii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si se angajaza in perioada de acordare a indemnizatiei de somaj, pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, in conditiile legii, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat.

    Cererea privind acordarea acestor drepturi se depune in maxim 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajarii(sub rezerva decaderii din drepturi)!

NU BENEFICIAZA DE ACESTE DREPTURI:

- Absolventii care la data absolvirii studiilor aveau raporturi de munca sau de serviciu;
- Absolventii care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani;
- Absolventii care la data solicitarii dreptului urmeaza o forma de invatamant;
- Absolventii institutiilor de invatamant fata de care angajatorii au obligatia, potrivit legii de a-i incadra in munca;
- Absolventii pentru care plata indemnizatiei de somaj se suspenda, iar ulterior ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza.

 
   
 
Cursuri de calificare si recalificare - Calificarea somerilor in meserii cerute de agentii economici
 
  Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti organizeaza, gratuit, cursuri de calificare/recalificare pentru someri. Persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca li se ofera astfel posibilitatea dobandirii cunostintelor teoretice si practice specifice unei noi meserii care sa mareasca sansele ocuparii unui loc de munca.  
   
   
 
  
Copyright A.M.O.F.M. Bucuresti